GEZINSCOACHING 

De kinderen van tegenwoordig verdienen begeleiden en ondersteuning, ze hoeven niet zo nodig opgevoed te worden. Wel verdienen ze goede en aangepaste voeding te krijgen van hun ouder(s), zowel emotioneel, mentaal, als spiritueel en fysiek. Dit vraagt soms het uiterste van jou als ouder. Kan jij jouw kind geven wat het nodig heeft, wat het van je vraagt?

Het feit dat je kind geboren is, maakt jou nog niet automatisch een geboren ouder.

In die rol groei jij, samen je kind. Alleen soms groeit je kind harder dan jij, groeit het op in een gevoels-denkwereld die anders is dan de jouwe. Je kind lijkt dan onbereikbaar en je kent zijn/haar wereld niet. Als het gezin door scheiding uit elkaar valt, verandert ieders wereld. Zeker als daarna er nieuwe partners komen. De complexiteit van een samengesteld gezin wordt onderschat, en heeft ingrijpende gevolgen voor alle betrokkenen. 

WAT IS ER O.A. MOGELIJK? 

Ik neem je mee en leer je hoe je jouw kind bereikt via de andere weg. Ik doe dat door de natuurlijke talenten en valkuilen van je kind in kaart te brengen, en ik ga met jou, de ouder, hetzelfde doen. Samen met jou kijk ik naar jouw rol als ouder en of je voldoende voeding - emotioneel, mentaal, als spiritueel en fysiek kan geven aan je kind. Waar is er een tekort of is er een overschot. Van beide krijgt een kind pijn in z'n buik en wordt het geraakt. Ook dat veroorzaakt een disbalans.

Tijdens de coaching reik ik je praktische tips aan, geef ik je taal voor goede ouder-kind gesprekken en leer ik jou om vanuit kennis, kunde en veel ervaring je kind te begeleiden, te leiden en te ontdoen van lijden.

Een uitgebreide intake is de basis voor een coaching traject. Hierin zet ik jouw ontwikkeling als ouder naast de zorg voor het kind op een rijtje. Een gesprek met je kind is welkom, wat heeft het nodig om te kunnen groeien en bloeien en welke rol is daarin voor jou weggelegd. Samen maken we een zorgplan voor liefde - grenzen - inzichten - groei - voor elkaar (opnieuw) leren zorgen - verandering - empathie voor elkaar. Uiteraard kijk ik naar de totale dynamiek in het (samengestelde) gezin en of de zorg gedeeld wordt door o.a. de andere ouder.  

 

Coaching kan individueel - ouders - partners - in het gezin. 

Een kennismakingsgesprek is van waarde en kosteloos, en plan je hier in.