GEZINSCOACHING 

De kinderen van tegenwoordig verdienen begeleiden en ondersteuning, ze hoeven niet zo nodig opgevoed te worden. Wel verdienen ze goede en aangepaste voeding te krijgen van hun ouder(s), zowel emotioneel, mentaal, als spiritueel en fysiek. Dit vraagt soms het uiterste van jou als ouder. Kan jij jouw kind geven wat het nodig heeft, wat het van je vraagt?

Het feit dat je kind geboren is, maakt jou nog niet automatisch een geboren ouder.

In die rol groei jij, samen je kind. Alleen soms groeit je kind harder dan jij, groeit het op in een gevoels-denkwereld die anders is dan de jouwe. Je kind lijkt dan onbereikbaar en je kent zijn/haar wereld niet.

 

WAT IS ER O.A. MOGELIJK? 

Hoog sensitiviteit

Snel en doeltreffend leer ik jouw kind om te gaan met overmatige prikkels, leeg gezogen worden de omgeving - oppikken van energieën etc. Meestal zijn twee sessies ruim voldoende om je kind zelfredzaam te maken.

Gezinsdynamiek

Vanuit de Vijf Elementen start ik en kijk ik naar je gezin, welke elementen gaan samen en welke zijn als Water en Vuur. Ik leer jou maatwerk toe te passen in je gezin en zo krijg je veel tips en tools mee per kind, weet je hoe en wanneer je jouw kind mag stimuleren of begrenzen, mag verzorgen of zelfstandig laat werken.

Ik neem je mee en leer je hoe je jouw kind bereikt via de andere weg. Ik doe dat door de natuurlijke talenten en valkuilen van je kind in kaart te brengen, en ik ga met jou, de ouder, hetzelfde doen. Samen met jou kijk ik naar jouw rol als ouder en of je voldoende voeding - emotioneel, mentaal, als spiritueel en fysiek kan geven aan je kind. Waar is er een tekort of is er een overschot. Van beide krijgt een kind pijn in z'n buik en wordt het geraakt. Ook dat veroorzaakt een disbalans.

Tijdens de coaching reik ik je praktische tips aan, geef ik je taal voor goede ouder-kind gesprekken en leer ik jou om vanuit kennis, kunde en veel ervaring je kind te begeleiden, te leiden en te ontdoen van lijden.

Een uitgebreide intake is de basis voor een coaching traject. Hierin zet ik jouw ontwikkeling als ouder naast de zorg voor het kind op een rijtje. Een gesprek met je kind is welkom, wat heeft het nodig om te kunnen groeien en bloeien en welke rol is daarin voor jou weggelegd. Samen maken we een zorgplan voor liefde - grenzen - inzichten - groei - voor elkaar (opnieuw) leren zorgen - verandering - empathie voor elkaar. Uiteraard kijk ik naar de totale dynamiek in het (samengestelde) gezin en of de zorg gedeeld wordt door o.a. de andere ouder.  

 

Coaching kan individueel - ouders - partners - in het gezin. 

Een kennismakingsgesprek is van waarde en kosteloos, en plan je hier in.  

GESCHEIDEN EN/OF SAMENGESTELD GEZIN

Als het gezin door scheiding uit elkaar valt, verandert ieders wereld. Iedereen stapt in een rouwproces maar allemaal in een ander tijdzone. Daardoor is de ouder lang niet altijd emotioneel beschikbaar.

Ik breng in kaart welk gezinslid waar in het rouwproces zit en hoe de scheidende ouders - los van hun eigen emoties- de kind(eren) kunnen helpen en ondersteunen. Ik geef ouders helder en duidelijke instructies om met het gezin in gesprek te gaan en zo voor de kinderen alles bespreekbaar te maken. Daarnaast ondersteun ik de ouders afzonderlijk in hun eigen rouwproces als man of vrouw. 

 

Vind één van de ouders een nieuwe partner, dan verandert er nog meer voor het gezin. Jij als volwassene bent immers verliefd - je gezin is dat in eerste instantie niet. Ik help je om je roze bril af te zetten als je in het gezin bent en deze op te zetten als je even uit het gezin bent. Tuurlijk help ik je om het gezin bij elkaar te brengen en samen laten te gaan, maar alles in redelijkheid waarbij het welzijn van de kinderen steeds voorop staat. Dit omdat de complexiteit van een samengesteld gezin wordt onderschat, en heeft ingrijpende gevolgen voor alle betrokkenen. 


Je schakelt mijn hulp in als je een eerste klik voelt op deze site, daarna zien we in het telefoongesprek wel of we samen verder gaan. 

 

Mocht er gaandeweg in het traject andere hulp nodig zijn, ik heb een goed netwerk van fijne en enthousiaste collega's die net zo liefdevol en krachtig werken als ik. Ik zorg dus altijd voor betrouwbare en snelle doorverwijzingen.