VIJF ELEMENTEN NIEUWS

Periode AARDE 8 – AARDE 2 – AARDE 2

Zo! Het Aarde 8 jaar is begonnen en ik ga je meenemen in hoe je de Vijf Elementen ziet werken in de wereld.
Allereerst: Heb je de Jaarvoorspelling van het Aarde 8 Jaar gelezen? Ja, mooi! Nee? Ga dat nog even doen😊 Dan kom je wat beter beslagen ten ijs.

Zoals je aan de hand van je geboortedatum je Vijf Elementenreeks kan uitrekenen – zo kan je dat ook met de datum van vandaag. In de Vijf Elementen leven we elke keer met een specifieke elementenreeks voor een bepaalde periode.

We leven vanaf 5 februari tot en met 5 maart in een Aarde 8 – Aarde 2 – Aarde 2 periode.

Wat betekent dat nu?
Nou dat wereldwijd er nu een energie klaar staat die zegt: We onderzoeken ( Aarde 8) de relatie met onszelf ( Aarde 2) en voor wie wij gaan zorgen ( Aarde 2).
Je zult dus ook merken dat mensen in deze periode voor zichzelf gaan – voor een ander kiezen en dat steeds doen door goed naar binnen te gaan en alles te onderzoeken en uit te diepen. De emoties die bij deze periode horen zijn Twijfelen – Ja Maaren – Onzeker – Piekeren – en verzanden in details.
Wat kan je leren deze periode? Om Onzekerheid om te zetten in Zeker Weten. Om goed te onderzoeken maar niet verzanden in details.

Je kan ook zo kijken naar Aarde 2 ( en dus 2x keer hé). Er staat 2x Moeder Aarde centraal. Het draait dus even om Moeder Aarde en juist nu staan de jonge mensen op – voor wie Moeder Aarde nog zoveel langer een thuis zal zijn dan voor mij. De jongeren staan op en willen dat er voor hen gezorgd gaat worden – voor hun thuis -> Moeder Aarde. En dan moet je ook weten dat vorig jaar Aarde 2 woonde in het huis van Metaal 7 – het huis van de Kinderen en de Toekomst. Ze hebben vorig jaar al een verbondje gesloten en gaan het – heel terecht – nu uitwerken.

Deze kinderen hebben het nodig dat wij voor hen gaan zorgen ( Aarde 2!) en dat wij iets achterlaten waar ze de komende jaren op verder gaan bouwen. Want weet je – de energie van dit jaar Aarde 8 – de berg – is een energie waarop ook weer gebouwd gaat worden – door jou en door mij. De berg groeit dus elk moment – elke dag – maand – jaar. Als jij en ik nu eens bouwen in deze berg – dit jaar – voor de kinderen – dan blijft er ook een fundament waarop zij kunnen doorbouwen.
Dan nog iets heel anders. We leven dus in een Aarde 8 – Aarde 2 – Aarde 2 periode. Leuk weetje: Peter R. de Vries zijn elementenreeks is 8 – 2 – 2. Hij publiceert de tape van Willem Holleeder in een 8 – 2- 2 periode  - hij is dus echt in zijn element. Ik kan zijn elementenreeks ook in één zin uitleggen: Peter onderzoekt (8) relaties(2). Simpel hé! En nog iets mafs. Weet je dat de Heineken ontvoering ook in een 8 – 2 – 2 periode was? En dat Peter R. de Vries dat later allemaal onderzoekt heeft? Boek over geschreven heeft? En weet je dat Willem Holleeder ook een Aarde 2 element heeft in zijn reeks? En dat 3 van de 4 Heineken ontvoerders dat hadden? De ontvoerders zorgden met hun Aarde 2 element dus vooral voor zichzelf en Peter R. de Vries ging vooral zorgen ( Aarde 2) dat de onderste steen boven kwam ( Aarde 8).

Nou – minder goed nieuws voor de vrouwen. Die App die Google heeft ontwikkeld voor Saudi Arabië? Dat is nu typisch een Aarde 5 in Aarde 2 dynamiek. Het machtscentrum in de wereld van de vrouw.  De man gaat de vrouw beperken en de vrouw wordt onderdrukt. Ik zou zeggen- Weg ermee en ontwikkel een App waarin de vrouw zeggenschap krijgt over haar eigen leven als ze weg wil uit dat land en alarm kan slaan. Dat lijkt mij een mooier onderzoek.

Laatste nieuws: Linda de Mol – haar elementenreeks is Vuur 9 – Vuur 9 – Aarde 5. Kort maar krachtig – haar elementen staan voor verandering – hartverwarmend – gul – roem – rijkdom. Nou dat klopt😊 Dit jaar komt gaat Linda met haar Vuur 9 elementen Metaal 6 wonen. Op zich is dat een conflict maar niet voor Linda. Metaal 6 is het element van Leiderschap. Ze gaat dus van alles leren over Leiderschap – Handel bedrijven. Vandaag kwam het bericht dat Linda Creatief Directeur wordt bij Net5 – ze neemt dit jaar razendsnel de leiding en dat is zo tof. Want ze pakt met haar Aarde 5 op de 3e positie ook nog eens echt de leiding door de macht te pakken voor als vrouw. Ze gaat dit samen doen met  Jildou van der Bijl. Haar elementenreeks is Aarde 2 – Hout 3 – Hout 4. Jildou kan dus goed ontwikkelen – iets nieuws brengen en iets veranderen op basis van iets ‘ouds’. Daarnaast zorgt zij en kan ze goed werken voor en in 1 op 1 relaties. Bij Jildou komt in haar Hout 3 Metaal 6  wonen. Ook Jildou gaat dus van alles leren maar in haar geval wordt ze aangestuurd door Metaal 6 en in Linda’s geval gaat ze alles onderzoeken op het gebied van Leidinggeven. Kortom – twee mooie gevallen van vrouwen aan de macht. Wat een feest!

Veel leesplezier en tot een volgende keer. Enne – als je vragen hebt – stel ze gerust – neem ik ze de volgende keer mee in de Nieuwsbrief. Als laatste: Er starten op 8 en 9 maart nieuwe trainingen en workshops om jezelf nu eens te ontdekken in de Vijf Elementen. Zin om mee te gaan doen? Meld je dan aan – zijn nog een paar plaatsjes over – geen commercieel verkooppraatje – is echt zo😉.

Energieke groet,

Marjan Tabak