VIJF ELEMENTEN NIEUWS

 

Periode AARDE 8 – WATER 1 – HOUT 3 - > duurt tot 4 april  

              AARDE 8 – VUUR 9 – HOUT 4 -> start op 5 april en duurt tot 5 mei

 

Zo’n beetje elke maand verandert de elementenreeks. We leven nu in de periode Aarde 8 – Water 1 – Hout 3. Deze periode begon op 6 maart en duurt tot 4 april. Daarna gaan we over op 5 april naar een Aarde 8 – Vuur 9 – Hout 4 periode, deze zal duren tot 5 mei. Zo ontstaat er elke periode een geheel eigen dynamiek die je, als je goed kijkt naar het nieuws in de wereld én je eigen leven, iets faciliteert.

 

Voor mij begon deze 8 -1- 3 periode met een angstaanval. Ik heb daar nooit last van en nu BAM raak! Ik had geen idee wat mij overkwam.  Misschien gek zal je zeggen, omdat ik zo bekend ben met de Vijf Elementen maar ik hou niet de hele dag van alles bij. Onwetendheid brengt de grootste zielengroei dus ik ben regelmatig de weg kwijt, van mijn padje af, in mijn eigen drama verwikkeld en dan pas ga ik kijken in welke elementenperiode ik zit. En zo moet het ook, volgens mijn waarheid dan hé.

Maar goed, ik kreeg dus angst in mijn gevoel en dat klopte ook. Het Water element verscheen op de 2e positie en die voedt jouw Denken en Voelen. Nu moet je weten dat het Water element de emotie Angst met zich meedraagt. Het klopte dus precies wat er gebeurde, ook al voelde het helemaal niet lekker. Waarom heeft nu niet iedereen last van dat Water in z’n gevoel? Dat heeft te maken met je eigen elementenreeks.

 

Mijn 2e element is Hout 4, het Water element komt dus rechtstreeks mijn Hout binnenstromen, oftewel 1+1= 2 Paniek! Wat moet/kan je dan doen behalve bang worden? Je mag het Water stil laten worden, je mag de tsunami uit laten rollen totdat deze aan land is gekomen en de hoge golven zijn afgezwakt. Jij en ik mogen dus alle Angst laten komen en het laten uitrazen, onderzoeken waar de Angst over gaat. En dan merk je vanzelf dat je inzichten krijgt en dat je de mogelijkheid krijgt om met Angst om te leren gaan. Kortom, het werd een intensieve week, daarna kwamen de tranen….ja, ook Waterlanders….en die stroomden weer prima door naar mijn Hout.

In mijn praktijk heb ik ook gemerkt dat er veel meer Angst en Paniek was dan de vorige maand. Als coach mag je hier dus echt veel meer rekening mee houden, het ligt dus lang niet altijd aan persoonlijke situaties maar veelal aan de elementenreeks en wat iemand in deze periode persoonlijk mag leren ontwikkelen – afscheid van nemen- groeien -veranderen.

 

In de wereld zagen we het Water ook tevoorschijn komen, er is een tsunami geweest, deze komt altijd als er een Water 1 in de reeks is. En het Volk, jij en ik dus, hoort ook bij Water 1. Er kwam ook veel Waarheid naar boven, ook dit hoort bij Water.

 

Maar goed, deze periode duurt nog anderhalve week en dan gaan we over naar een nieuwe elementenreeks Aarde 8 – Vuur 9 – Hout 4. Dit belooft wat: De reeks start op de 3e positie, Hout voedt immers Vuur, gaat dan door naar Aarde, want Vuur voedt Aarde. Het is dus een snelle reeks, hij wordt immers in één keer opgebouwd. Dat bekent o.a. dat we allemaal, ongeacht onze persoonlijke reeks, deze periode alles leren door eerst te Doen, daarna in te Voelen en daarna vanuit onze Volwassenheid tot inzichten komen. We gaan dus allemaal ontwikkelen in onze Persoonlijkheid en worden weer iets volwassener. Doordat het een snelle reeks is, gaat jou en mij alles in één keer lukken en dan stromen we door de snelheid ook gelijk door naar Metaal en Water….of we komen met een rotvaart tot stilstand in de berg van Aarde 8, lopen dan vast en moeten eerst weer naar binnen op zoek naar: Wat is Wijsheid???

Het wordt een interessante periode waarin heel veel staat te gebeuren. Het Vuur element staat op de 2e positie, dat bekent dat de Chauffeur die Denkt en Voelt voor een verandering gaat zorgen. Het Vuur staat ook nog eens het hele jaar in het Metaalelement, lees de Jaarvoorspelling nog maar eens, en dat bekent dat er nu een Verandering (Vuur) komt in een Tijdperk (Metaal). Dit alles op basis van iets dat er al is ( Hout 4) maar een Verandering (Vuur) ondergaat op basis van Kennis, Feiten en Levenservaring ( Aarde ).

 

Deze reeks is een voorbereiding op de elementenreeks die daarna komt Aarde 8 – Aarde 8 – Aarde 5. Dit gaat zorgen voor een aardverschuiving en zal plaatsvinden vanaf 6 mei. Maar goed nu eerst maar de reeks van Aarde 8 – Vuur 9 – Hout 4.

Voor veel mensen zal de liefde en de passie in de gevoelswereld komen. Ik heb gezien dat niet zozeer Aarde 2 de liefde brengt, deze zorgt eerder voor een liefdesrelatie voor jezelf. Nee, Vuur 9 is van de liefdes liefde, de passie, de vonk, de BAM van je voeten worden weggeveegd als iemand rechtstreeks je hart binnenkomt, je gevoelswereld. Ik zou zeggen: GENIET, want dat hoort ook bij Vuur.

 

Nog even wat gebeurtenissen uit de wereld, dichtbij en verder af. Thierry Baudet, wat je ook van hem vindt😊 Dit jaar neemt hij de leiding in de politiek en dat hebben we de afgelopen week zien gebeuren. Zijn Vuur woont dit jaar in het huis van Metaal 6, de leiding – de politiek. En kijk, daar kwam hij, zag en overwon.

 

Therese May, wat heeft ze het zwaar. Haar elementenreeks is Aarde 8 – Hout 4 – Vuur 9. Wat moet ze dus nu doen met deze reeks in Groot-Brittannië? Een verandering brengen ( Vuur 9) in Verbindingen ( Hout 4) op basis van Feiten, Kennis en Ervaringen ( Aarde 8). Zij moet steeds, arm mens, die berg van Aarde 8 weer in. En maar weer onderzoeken: Wat is Wijsheid????  In ieder geval is ze dit jaar in haar element, ze is immers Aarde 8 op de 1e positie.

Dan zien we nog iets interessants gebeuren wereldwijd. Er komt een stroom van reacties op gang als het gaat over Social Media, ik had er al iets over gezegd in de Jaarvoorspelling, en het gaat nu duidelijk worden.

Dit jaar staat het Volk (Water) in het huis van de Klikspaan ( Metaal 7). De 7 hoort ook van het ongepaste gedrag, beetje onfatsoenlijk, onopgevoed. En dat zie je dus terug. Het Volk reageert onfatsoenlijk en kraamt er van alles uit ( Hout 4). Deze dynamiek zien we het hele jaar terug met de vraag; Wat is Wijsheid???

Nou, dat is dus allemaal niet zo Wijs. Zojuist nog even het berichtje gelezen dat de vrouw die Thierry Baudet heeft bedreigd, spijt heeft van haar uitingen…..Tsja, zij weet nu in ieder geval wat Wijsheid is. Je mond houden, hier hoeft zij niet meer over opgevoed te worden. Dat heeft zij dan in ieder geval geleerd.

Wat ik je leren kan, is om de Vijf Elementenkennis en kunde toe te passen in je eigen leven. Dat kan in Leiden op 10 april  (nog 2 plaatsen vrij) en weer in Schoonoord op 13 april. Opgeven of informeren kan via info@beidebenenopdegrond.nl

Voor nu, allemaal een beetje Wijsheid toegewenst én een prachtige Lente.

Liefs, Marjan