Ervaring Vision Quest

Kennis - kunde- persoonlijke ervaring 

 

In 2013 werd ik gevraagd om een weekend les te geven over Natuurwezens in de Jaartraining Sjamanisme bij De Hof van Axen te Witteveen. Hier ontmoette ik Rob Top die in dezelfde Jaartraining een 24-uurs Vision Quest zou verzorgen. Ondanks dat we twee heel verschillende persoonlijkheden waren ontstond er een bijzondere vriendschap. We hadden echt een leuke klik en wisselden veel uit, over ons leven en vooral over onze informatiebronnen: Rob - Sjamanisme, ik - Engelen en Natuurwezens. 

Door de uitwisseling tijdens de Jaartraining kregen wij ook toegang tot elkaars bronnen. Rob kreeg Natuurwezens op bezoek en deelnemers in zijn groepen die hier over spraken. Ik kreeg Sjamanen Spirits in mijn trainingen die mij informatie gaven over allerlei rituelen en Sjamanennamen doorgaven aan mensen: Hij die danst in 't leven - Zwarte Pijl - Two Socks Meestal belde ik Rob na afloop en vroeg dan: Rob, geen idee wat ik heb gedaan in de training maar dit was het ritueel. Rob kon dan feilloos uitleggen welk Sjamanistisch ritueel ik had begeleid.

Door het vertellen over zijn werk, Rob heeft veel Vision Quests begeleidt, werd ik geraakt door zijn verhaal en de magie van de Quest. Mijn geest schreeuwde NEE, mijn ziel riep JA. Ik ging dus op Quest :-) bij Rob.

In 2014 reisde ik hiervoor af naar Frankrijk en in 2016 naar Spanje. Beide keren waren deze Quests voor mij ervaringen die aardverschuivend waren in mijn leven. De diepgaande ervaringen brachten mij als een ander mens thuis, sterker, krachtiger, zachter en dichter bij mijzelf en mijn kinderen dan ik ooit was geweest.

Rob was voor mij iemand waar ik graag een poosje bij wilde zijn: Een wijs persoon, goede man met een aardse achtergrond ( politiek) en enorme warmte voor de mens om heen. Ik wilde leren van Rob!  In 2015 volgde ik bij Rob een 5 daagse training voor het Begeleiden van Vision Quests en quest wandelingen.

Na de twee Vision Quests en de training vroegen de Natuurwezens of ik een korte Soul Quest wilde verzorgen in Nederland. In het Drentse Elp had ik een plaats gevonden en mocht ik in 2017 mijn eerste eigen groep begeleiden. Hoe magisch was dat! Vanuit een andere wereld kwam ook hier de magie van de Quest in het leven van de deelnemers, werden ze in de Quest gedragen en gekoesterd en met beide benen op de grond gezet om na de Quest verder te kunnen met hun leven. Rijk aan inzichten en heling vertrok de groep huiswaarts. 

In 2017 werd ik gebeld door Rob, of ik met hem mee wilde naar Spanje om een Vison Quest te begeleiden. Door ziekte van zijn vaste begeleidster Joset van Daatselaar was er een plaats in zijn team en mocht ik aanhaken. In oktober dat jaar vlogen we samen naar Alicante om in Sacarest een Vision Quest te organiseren voor een flinke groep mensen. (Vlak na terugkomst is Joset overleden, specht had haar overlijden gemeld). 

Deze Vision Quest had vele redenen om samen gegeven te worden. De Spirits en de Natuurwezen hadden snode plannen en hebben Rob en mij hun werelden laten samensmelten. Voor mij kwamen de Vision en Soul Quest hier samen. Het werd voor Rob en mij een ervaring om nooit te vergeten. De samenwerking was prachtig en nodigde uit tot meer. De Vision Quest Portugal in 2018 planden we in, we zouden samen gaan. Voor mij nieuw plek, voor Rob een vertrouwd.  

Vlak na terugkomst bleek dat Rob ongeneeslijk ziek was. Op zijn bucketlist stond een bijzondere Vision Quest The Ballcourt: Een spel van Leven en Dood. In april 2018 heeft de Ballcourt in Duitsland plaatsgevonden. Rob was één van de deelnemers en had een kleine groep mensen uitgenodigd om met hem medespelers te zijn. Ik was één van hen. Het was een Vision Quest die ik nooit zal vergeten. Rob is inmiddels overleden. In spirit is hij bij ons. Een bijzondere man hebben we verloren, een grote Spirit is op aarde gekomen.

De foto is van ons laatste samenzijn. We spreken hier over de Vision Quest in Portugal, dat we niet meer samen kunnen gaan. Maar ook over dat ik niet alleen kan begeleiden en een team nodig heb. Rob antwoordt: 'Ga maar alleen, het luistert zo nauw met jou. Het samenvloeien van onze persoonlijkheden en informatiebronnen is zo bijzonder, dat ga je niet snel meer vinden Marjan. Vertrouw op Spirits en regel iemand voor de catering en de steencirkels. De rest kan jezelf.'